Gezonde Omgeving


Meer gezonde verleidingen

Op dit moment staat de omgeving van jongeren bol van ongezonde verleidingen. Jongeren geven aan dat ze graag gezonder willen leven, maar dat het hen niet makkelijk wordt gemaakt. Ongezonde producten zijn vaak goedkoper en op veel meer plekken verkrijgbaar dan gezonde producten en daarnaast wordt er ook nog eens veel meer reclame voor gemaakt. Dat willen we gaan veranderen. We gaan ervoor zorgen dat de omgeving waarin de jeugd leeft, verleidt en uitnodigt tot gezond gedrag. Hoe? Door gezond leven aantrekkelijker, bereikbaarder en goedkoper te maken. Dit is niet de verantwoordelijkheid van de jongeren zelf, maar vooral van de volwassenen om hen heen. Ouders, leerkrachten, ondernemers, merken, overheden en vooral ook alle beleidsmakers in ons land. Zij/wij kunnen het verschil gaan maken voor de Gezonde Generatie.

Allianties

Door samenwerking kunnen we veel meer bereiken. We realiseren effectieve en doelgerichte samenwerkingsverbanden, allianties, voor verschillende domeinen binnen het Gezonde Generatie programma:

Deze samenwerkingsverbanden tussen gezondheidsfondsen en relevante externe partijen zijn gericht op het bereiken van een gezamenlijk ambitieus lange termijn doel, met bijbehorende routekaart op het gebied van onder meer lobby, communicatie en stakeholderactivatie.