Supporter van de Gezonde Generatie

20 gezondheidsfondsen en TeamNL roepen volwassenen op supporter te worden van de Gezonde Generatie

18 mei 2021 –  Als gezondheidsfondsen investeren we in de gezondheid van toekomstige generaties zodat zij kunnen opgroeien in een gezonde omgeving, met een gezonde leefstijl waar zij volop in worden gesteund door de mensen om hen heen. Dat doen we op het vlak van sport en beweging met NOC*NSF en Nederlandse Loterij. En met eenieder die een rol heeft of kan pakken bij het steunen van jongeren. Want zij kunnen het niet alleen. Wij, als volwassenen, leggen nu samen de basis. Wij zijn de voorbeelden, de rolmodellen. Wij scheppen de kaders, geven steun en maken mogelijk. Met als doel: de gezondste jeugd in 2040.

Urgentie

En dat is nodig, want als we niets doen is over 20 jaar meer dan de helft van de Nederlanders (chronisch) ziek. Gelukkig weten we steeds beter hoe we ziekten kunnen behandelen. Maar het liefst voorkomen we natuurlijk dat mensen ziek worden. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen tot gezonde en gelukkige volwassenen.

Met het programma de Gezonde Generatie investeren we in de gezondheid van toekomstige generaties zodat zij kunnen opgroeien in een gezonde omgeving, met een gezonde leefstijl waar zij volop in worden gesteund door de mensen om hen heen. 

 

 

Gezonde Generatie-Wave

Daarom starten we op 18 mei 2021 de Supporter van de Gezonde Generatie-wave. Om volwassenen bewust te maken van de rol die zij (kunnen) spelen bij het realiseren van de Gezonde Generatie. Om hen te vragen zich samen achter de toekomstige generaties te scharen. Als supporter. Als het steuntje in de rug dat soms nog ontbreekt. Om mogelijkheden te creëren, aan te moedigen en mee te denken.

Samen zijn wij er voor de generaties na ons. Samen supporten wij de Gezonde Generatie.

Jij toch ook?

Ben jij ook een supporter van de Gezonde Generatie? Toon jouw steun en zet de wave voort! Download de digitale assets hieronder, deel jouw post met ‘supporter van de #gezondegeneratie’, tag ons (@gezondegeneratie) en nomineer drie anderen om óok supporter te worden.

Supporter van de Gezonde Generatie_A4-poster 

 Supporter van de Gezonde Generatie_Twitter-bericht

Supporter van de Gezonde Generatie_Facebook-post

Supporter van de Gezonde Generatie Facebook -profielfoto

Supporter van de Gezonde Generatie_Instagram-post

Supporter van de Gezonde Generatie_Instagram-stories

 

 

Lees hier de privacyverklaring