Jongeren, 2K40 en de Gezonde Generatie


Jongeren spelen een cruciale rol binnen het programma van de Gezonde Generatie. Als doelgroep, als co-creator van hun eigen gezonde toekomst en als ambassadeurs.

De community 2K40 is dé plek van de Gezonde Generatie door en voor jongeren. Ideeën voor een gezonder leven kunnen via YouTube, TikTok en Instagram worden gedeeld met #2K40. De beste ideeën worden professioneel uitgevoerd met steun van 20 gezondheidsfondsen die het initiatief hebben genomen voor het programma de Gezonde Generatie en 2K40.

Ga naar www.2K40.nl voor meer informatie

Gezonde Generatie Jongerenpanel

De Gezonde Generatie heeft ook een eigen jongerenpanel van jongeren die actief meedenken, advies geven en als ambassadeur optreden voor de Gezonde Generatie. Maak kennis met het Gezonde Generatie jongerenpanel:

Wij zijn het jongerenpanel van de Gezonde Generatie
Wij vinden het belangrijk dat jongeren gezond opgroeien in Nederland. Daarom denken wij vanuit onze eigen ervaring mee met het programma, leveren we input op de verschillende projecten die jongeren helpen gezonder te gaan leven, zowel op sociaal, fysiek als mentaal niveau. Want als je lekkerder in je vel zit, ben je beter in staat om gezondere keuzes te maken die beter bij je passen. Als ambassadeurs zitten we dicht op de projecten om samen het verschil te maken en nog meer impact te hebben op de jeugd van de toekomst.

Samen op weg naar de gezondste generatie
Het jongerenpanel van de Gezonde Generatie bestaat uit zeven jongeren in de leeftijd 18 t/m 24 jaar. We denken actief mee, leveren input op verschillende projecten en zijn het gezicht namens de Gezonde Generatie.

Even voorstellen | Wie zijn wijRomy, 20 jaar
“Een mooie droom om samen te werken met jongeren naar een gezonde toekomst.”

Pien, 18 jaar
“Ik zit bij de Gezonde Generatie omdat ik wil dat de cijfers van jongeren met een chronische ziekte afnemen.”

Alex, 19 jaar
“Ik vind het belangrijk dat jongeren hun eigen pad kunnen en durven volgen.”

Kanysha, 25 jaar
“Ik heb me aangesloten bij het jongeren panel, omdat ik vind dat er meer aandacht moet komen voor sociale emotionele vaardigheden. Alle volwassen verdienen het om later de tools te hebben om gelukkig te zijn.”

Celina, 19 jaar
“Ik doe mee met de Gezonde Generatie omdat ik het stigma rondom mentale gezondheid wil verbreken.”

Joas, 20 jaar
“Nothing about us, without us!”

Fleur, 21 jaar
“Ik wens alle jongeren een kans op een gezonder leven, en daar zet ik me graag voor in.”

Kai, 20 jaar
“Je bent maar één keer jong en als je je tijd goed benut is één keer genoeg, ik wil jongeren helpen hun enige keer de juiste te maken.”

Lars, 21 jaar
“Het raakt me nog altijd om te zien dat er nog zoveel mis gaat met betrekking tot mentale en fysieke gezondheid bij de generatie van nu, en dat zelfs in een land als Nederland. Dit kan en MOET anders!”

Elise, 22 jaar
“Het is belangrijk dat er meer aandacht komt voor de samenhang tussen mentale en fysieke gezondheid en daar zet ik me, door middel van mijn eigen ervaringen, graag voor in!”

Kyra, 24 jaar
“Ik zet mijzelf in voor de gezonde generatie door het gesprek te openen over wat er echt toe doet. Voor jou en voor mij. Aansluiten bij behoeften; alleen dan creëren we de mogelijkheid tot een gezond leven!”

Tom, 17 jaar
“Ik zit bij de Gezonde Generatie omdat ik wil dat de jongeren bewuster worden over gezonde voeding.”

Ons werk | wat doen wij
Wij werken intensief samen met het programmateam van de Gezonde Generatie. Vanaf het begin zijn wij betrokken bij vrijwel alle projecten die worden ontwikkeld. We denken mee en leveren input op bestaande kaders. Ook leveren we structureel denkkracht op de projecten vanuit de allianties Voeding voor Gezonde Generatie, Alliantie Alcohol Preventie voor een Gezonde Generatie, Alliantie voor een Mentaal Gezonde Generatie en co-creëren we mee op campagnes, beeldmateriaal en boodschappen voor het project onderwijs & het online jongeren platform 2k40.

“Ons programma zet zich in voor de jeugd van de toekomst. Zonder hun input kunnen we niet verder. Ik vind het ongelofelijk belangrijk dat jongeren in het DNA van ons programma groeien, zodat we samen kunnen bouwen aan een gezonde en zelfbewustere generatie jongeren!” Mark Monsma, Directeur Gezonde Generatie

“Wie jongeren echt wil bereiken moet de boodschap zo maken dat jongeren het er onderling wel over gaan hebben en daar werken we met alle jongeren aan.” Romy Migo, jongerencoördinator Gezonde Generatie

In contact komen met het jongerenpanel?
Neem contact op met onze jongerencoördinator Romy Migo via migo@gezondheidsfondsen.nl of WhatsApp: +31 6 82733872